Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

Biserica evanghelica este monument istoric si a fost cladita in jurul anului 1280 in forma de bazilica romanica cu trei nave, fara clopotnita. Din acesta biserica s-au pastrat câte patru stâlpi in fiecare parte a navei centrale, legati intre ei prin arcade semicirculare in peretele sudic al navei principale, nava laterala din sud, boltita in cruce, precum si doua travee boltite ale navei laterala din nord.

In cuprinsul anului 1506, biserica a fost reconstruita in stilul goticului târziu. Lipita de fatada vestica se ridica o clopotnita ma-siva cu o galerie de aparare si cu un aco-peris piramidal. Intrarea in clopotnita este in acelasi timp si intrarea in biserica.

In registrul parohiei pentru acel an se gaseste urmatoarea inscriptie: "Johanes Welther Schlteten anul 1506, ein Dominikaner Monch und Baumeister (un calugar dominican si constructor) ecclesiae edificatur".

Lucrari de restaurare si reparatii s-au efectuat in anii 1676, 1715, 1761, 1781, 1856 si mai apoi in 1913, 2004. Turnul clopotnita a fost consolidat in 1959 cu un fundament de beton, inconjurat cu doua centuri de beton, el riscând sa se prabu-seasca in acel moment. in 1963, corul a fost consolidat cu centuri de beton deasupra si sub ferestre, iar acoperisul bisericii a fost reparat.

Din incinta de traseu (aproximativ oval) care inconjura biserica, s-a mai pastrat un singur fragment pe latura sud-vestica, amintind de stilul constructiv si maiestria mesterilor sasi din perioada medievala.