Viata spirituala

Biserica cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril"

Românii din Sura Mica nu au avut biserica pâna in 1780. Pe la aproximativ 1740 au incercat sa construiasca o biserica din lemn pe terenul unde se afla astazi cimitirul ortodox, fiind opriti de sasi pentru ca acestia nu erau interesati de o stabilire definitiva a românilor in localitate.

Citeşte mai mult: Biserica cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril"

   

Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

Biserica evanghelica este monument istoric si a fost cladita in jurul anului 1280 in forma de bazilica romanica cu trei nave, fara clopotnita. Din acesta biserica s-au pastrat câte patru stâlpi in fiecare parte a navei centrale, legati intre ei prin arcade semicirculare in peretele sudic al navei principale, nava laterala din sud, boltita in cruce, precum si doua travee boltite ale navei laterala din nord.

Citeşte mai mult: Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

   

Biserica Evanghelica C. A. din Rusciori

Edificiul este catalogat in literatura de specialitate ca fiind monument istoric. A fost initial o mica biserica sala romanica fara clopotnita si cu un cor de forma rectangulara.

Citeşte mai mult: Biserica Evanghelica C. A. din Rusciori

   

Biserica ortodoxa româna "Adormirea Maicii Domnului - Rusciori"

Pâna la construirea actualului lacas de cult, in satul Rusciori a existat o alta biserica veche din lemn, adusa din satul invecinat Mag, la inceputul secolului al XIX- lea. Edificiul era necesar pentru a deservi celor 10-15 familii românesti stabilite aici si era amplasat la marginea satului pe colina numita "Zaharia" lânga padurea Mastacanilor.

Citeşte mai mult: Biserica ortodoxa româna "Adormirea Maicii Domnului - Rusciori"