Informatii geo-climatice

Clima: este caracteristica celei din Depresiunea Sibiului. Zapada abundenta iarna si ploile de vara asigura umiditatea necesara dezvoltarii in bune conditii a plantelor de cultura. Vântul Mare contribuie la topirea rapida a zapezii. Trebuie specificat ca schimbarile climatice din ultimul deceniu si-au pus amprenta si asupra climei din Depresiunea Sibiului, in sensul reducerii continue a cantitatilor de precipitatii - iernile fiind mult mai sarace in zapada, iar ploile capatând accente de furtuna.

 

Relieful:Comuna Sura Mica este situata geografic in partea de Nord a depresiunii Sibiului. In partea de vest si de est comuna este strajuita de dealuri, care au permis cultivarea vitei de vie si a cartofilor in conditii foarte bune.

Apele: Comuna este strabatuta de pâraiele Sura Mica, Rusciori si Risnoave care curg pe directia vest-est si se varsa in râul Cibin Aceste pâraie, prin vaile pe care le-au sapat, dau reliefului comunei un aspect valurit. Pânza de apa freatica apare la nivele diferite, in functie de forma de relief, in zonele de lunci si in intravilan adâncimile fiind cuprinse intre 0.80 - 3.50 metri. Pâraiele au fost drenate si s-au secat baltile, redându-se agriculturii suprafete mari de teren, care in trecut era mlastinos si in mare parte neproductiv.

Flora si Fauna: este caracteristica regiunilor de deal, cu intinse paduri de stejar, in care iepurele, vulpea, lupii si mistretii isi gasesc adaposturi sigure. Pasunile ocupa un loc insemnat in hotarul comunei, fiind curatate, amenajate si prevazute cu adapatori si umbrare pentru vite. In timpul verii sunt amenajate tarcuri pentru animale unde acestea isi petrec o buna parte din timpul anului.

Stiri si evenimente locale

Lista informaţiilor de interes...

art. 5 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public ... pentru detalii...

Citeste tot articolul...

Informatii indicatori - Primaria...

Va prezentam informatii despre Indicatorii de Venituri si Cheltuieli la data de 30.06.2017- Primariei...

Citeste tot articolul...

Anunt terenuri expropiate...

  JUDEŢUL SIBIU - COMUNA ŞURA MICĂNR. 3624/15.11.2012 ÎN ATENŢIA PROPRIETARILOR DE TERENURI...

Citeste tot articolul...

Anunt transfer la cerere

ROMÂNIAJUDEŢUL SIBIUPRIMĂRIA COMUNEI ŞURA MICĂStr. Principală nr. 103, tel. 0269/ 577101, fax....

Citeste tot articolul...

Cereri despagubiri teren...

ROMÂNIAJUDEŢUL SIBIUPRIMĂRIA COMUNEI ŞURA MICĂStr. Principală nr. 103, tel. 0269/ 577101, fax....

Citeste tot articolul...