Coordonate geografice

Localitatea este amplasata in apropierea Muntilor Cindrel si a zonei etno­grafice a Marginimii Sibiului, o zona compacta de sate românesti situata in sudul Transilva­niei, pe o suprafata ce insumeaza circa 1200 km2. Marginimea, este o adevarata zona agro-pastorala locuita din toate timpurile de o populatie româneasca "pentru care insasi ratiunea de a fi a reprezentat-o cresterea animalelor si in special a oilor".

Apropierea satelor românesti de localitatile predominant sasesti au determinat specificul zonei Sibiului, caracterizat prin dezvoltarea unei economii aparte si a interferentei culturale intre aceste etnii.

Reteaua de drumuri: pe teritoriul comunei faciliteaza transportul spre localitatile din imprejurimi, fiind alcatuita din: - DJ 106 B intersectia DN1 Sura Mica - Ocna Sibiului (tronsonul are o lungime de 12,5 km, drumul fiind modernizat in intregime). Acest drum traverseaza comuna pe directia sud-nord pe o lungime de circa sase km. si asigura legaturile comunei prin DN1 cu centrul de judet - municipiul Sibiu, si in continuare cu DN 14, spre Copsa Mica si - DJ 143 - Rusciori - Mag, Apold, in lungime totala de 29,160 km, drum care traverseaza teritoriul comunei pe o lungime de circa 8 km.

Din intersectia acestui drum cu traseul soselei judetene 106 B, se creaza posibililatea legaturii satului component Rusciori cu centrul comunal - Sura Mica si cu orasul Sibiu.Exista o retea de drumuri locale destinate circulatiei care leaga cele doua localitati componente ale comunei.

Stiri si evenimente locale

Lista informaţiilor de interes...

art. 5 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public ... pentru detalii...

Citeste tot articolul...

Informatii indicatori - Primaria...

Va prezentam informatii despre Indicatorii de Venituri si Cheltuieli la data de 30.06.2017- Primariei...

Citeste tot articolul...

Anunt terenuri expropiate...

  JUDEŢUL SIBIU - COMUNA ŞURA MICĂNR. 3624/15.11.2012 ÎN ATENŢIA PROPRIETARILOR DE TERENURI...

Citeste tot articolul...

Anunt transfer la cerere

ROMÂNIAJUDEŢUL SIBIUPRIMĂRIA COMUNEI ŞURA MICĂStr. Principală nr. 103, tel. 0269/ 577101, fax....

Citeste tot articolul...

Cereri despagubiri teren...

ROMÂNIAJUDEŢUL SIBIUPRIMĂRIA COMUNEI ŞURA MICĂStr. Principală nr. 103, tel. 0269/ 577101, fax....

Citeste tot articolul...