Ocna Sibiului

Ocna Sibiului se afla la o distanta de 18 km. de municipiul Sibiu, intr-o zona de dealuri, beneficiind de o microclima deosebit de placuta. La intrarea in localitate, se afla zona balneara cuprinzând complexul de tratament si terenul fostelor saline in care s-a format o salba de lacuri sarate, unele dintre ele fiind declarate monumente ale naturii, zona bogata in aerosoli de sare.

Descoperirile arheologice arata ca acest teritoriu a fost locuit inca din paleoliticul mijlociu, dacii semnalându-si prezenta iar romanii, despre care se presupune ca au intemeiat statiunea sub numele de Salis Fodium - se ocupau de exploatarea sarii, trimisa in antichitate pâna in inima Imperiului.

In anul 1346 Ocna Sibiului este atestata ca târg cu populatie majoritara româneasca. Amenajarile facute in zona lacurilor, pitorescul si ineditul acestora, constituie in timpul verii principalul punct de atractie pentru turisti. Statiunea este permanent solicitata pentru tratamentul bolilor reumatice. Alte puncte de interes sunt cetatea medievala cu zidul masiv de fortificare si o biserica romanica reconstituita in secolul al XY-lea. posesoare al unui inventar deosebit (fresce valoroase, amvonul din piatra sculptat cu ornamente din piatra, bolti cu nervuri ceramice). Biserica Brâncoveanu (ctitorie a domnitorului valah Constantin Brâncoveanu. construita intre 1697 - 1700. pe locul uneia mai vechi, ridicata in 1599 de catre Mihai Viteazul). Tot aici mai poate fi vizitat monumentul ridicat in amintirea luptatorilor ce ji-au pierdut viata in Revolutia de la 1848.