Prezentare turistica Sura Mica

Comuna Sura Mica este amplasata in imediata apropiere a municipiului Sibiu, a zonei Marginimii Sibiului si a statiunii Ocna Sibiului, intr-un areal cu o deosebita valoare cultural-istorica si un important potential turistic.

Aceasta situare favorabila a localitatii a permis dezvoltarea unei pensiuni turistice caracterizata prin profesionalism si calitatea serviciilor oferite. Pastrând traditia.

Citeşte mai mult: Prezentare turistica Sura Mica

   

Acomodare si masa

Articol in dezvoltare...

   

Informare turistica

Articol in dezvoltare...

   

Calendar evenimente rurale

Articol in dezvoltare...

   

Repere turistice

Articol in dezvoltare...

   

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului se afla la o distanta de 18 km. de municipiul Sibiu, intr-o zona de dealuri, beneficiind de o microclima deosebit de placuta. La intrarea in localitate, se afla zona balneara cuprinzând complexul de tratament si terenul fostelor saline in care s-a format o salba de lacuri sarate, unele dintre ele fiind declarate monumente ale naturii, zona bogata in aerosoli de sare.

Descoperirile arheologice arata ca acest teritoriu a fost locuit inca din paleoliticul mijlociu, dacii semnalându-si prezenta iar romanii, despre care se presupune ca au intemeiat statiunea sub numele de Salis Fodium - se ocupau de exploatarea sarii, trimisa in antichitate pâna in inima Imperiului.

Citeşte mai mult: Ocna Sibiului