Organizatii Non-Guvernamentale din Sura Mica

Societatea civila a comunei SURA MICA a fost deosebit de activa in ultimele secole. Cea mai mare organizatie "Gustav Adolf", fondata in 1861 in Medias, avea si in Sura Mica o filiala. Aceasta organizatie avea ca scop promovvarea constiintei si apartenentie membrilor acesteia care aveau diverse probleme.

Printre reusitele de care s-a bucurat organizatia este mentinerea unitatii lumii evanghelice germane.Organizatia Generala Feminina avut un aport important, fiind infiintata in anul 1884 la initiativa preotului Friedrich Muller. Datoria acesteia consta in promovarea pe plan local si national a Bisericii Evanghelice prin sprijinirea sistemului scolar confesional, ingrijirea nevoiasilor si calificarea fortei de munca pentru asistenta medicala.

Un rol important in dezvoltarea si modernizarea agriculturii comunitatii l-a jucat "Organizatia de Agricultura a Sasilor Transilvaneni", care a fost fondata in anul 1845, ajutand din primii ani de existenta la imbunatatirea drastica a agriculturii si formand un lung sir de agricultori de succes.

Organizatia Raiffeisen formata cu putin timp inainte de sfarsitul secolului XX a inregistrat si ea mari succese prin acordarea de credite foarte avantajoase, organizatia a salvat unele gospodarii ale comunitatii. Viata comunitatii a fost de altfel influentata de zilele festive ale organizatiilor care avtivau aici.

Asociatia Crucea Albastra pentru Romania - "CARO"

Scopul asociatiei il constituie gurarea de asistenta de specialitate si diaconica pentru cei bolnavi de alcoolism si familiilor lor. Asociatia si-a luat numele de la Federatia Internationala a Crucii Rosii care are sediul la Berna- Elvetia, organizatie care a fost fondata in 1977 de catre preotul Lucien Rochat ca o miscare crestina de ajutorare a persoanelor cu dependenta de alcool si a familiilor lor.

Citeşte mai mult: Asociatia Crucea Albastra pentru Romania - "CARO"

   

Fundatia pentru Educatie Eco-Sociala - "Kinderbauernhof"

In anul 1991, presedinta filialei Sibiu a Asociatiei Nationale a Femeilor cu Diploma Universitara din România a solicitat Comunitatii Evanghelice din Rusciori si Primariei din Sura Mica inchirierea casei parohiale si dreptul de-a desfasura in aceasta localitate un experiment didactic: „o scoala de lânga scoala" care sa ofere copiilor din marile aglomerari urbane posibilitatea sa cunoasca si mediul rural, atât ca producator al celor mai importante bunuri materiale strict necesare existentei dar si ca izvor al civilizatiei umane.

Citeşte mai mult: Fundatia pentru Educatie Eco-Sociala - "Kinderbauernhof"