Prezentare Mediul Social

Invatamant

Primele date referitoare la existenta unei scoli pe teritoriul comunei Sura Mica, dateaza din anul 1722. Este vorba despre o scoala saseasca, cu predare in limba germana, condusa de un dascal numit "Schul Meister", care nu avea studii pedagogice, ci doar 2-3 ani de liceu.

Acesta preda copiilor, care erau numai baieti, cunostinte referitoare in principal la religie si muzica bisericeasca si era platit de catre localnici cu diverse produse, in special alimentare. Lectiile se tineau in casa dascalului.

Citeşte mai mult: Invatamant

   

Cadrul Medical

Dispensarul Medical din localitate asigura serviciile medicale, vaccinarile, controalele de rutina, medicina de familie si urgentele pentru locuitorii intregii comune.

Citeşte mai mult: Cadrul Medical

   

Politia locala

Politia din Sura Mica asigura ordinea publica din comunitate si efectueaza servicii de control, a infractionalitatii si violentei cu seriozitate si profesionalism, personalul Serviciul de Politie se afla permanent in slujba comunitatii. Ca urmare a actiunilor intreprinse cu succes in anul 2004 nu s-au iregistrat fapte cu consecinte grave.

Citeşte mai mult: Politia locala

   

Activitatea Culturala

Judetul Sibiu se inscrie cu o activitate bogata si o puternica personalitate in rândul acelor centre de cultura si civilizatie, prin zestrea sa de traditie, prin bogatia deosebita a obiceiurilor si datinilor. Zona cu o vechime culturala deseori subliniata in literatura de specialitate, cu locuitori peste care au trecut tailenii de civilizatie, Sibiul pastreaza nealterate traditii stravechi.

Obiceiurile le­gate de momentele importante ale vietii, ingemaneaza cele mai autentice elemente ale creatiei folclorice si etnografice. Un anumit rafinament s-a facut simtit in manifestarile etnografice, arhitectura, costumul, tesaturile sau cusaturile specifice, dansuri, obiceiuri, cântece.

Citeşte mai mult: Activitatea Culturala